مقدمات ساخت شهرک سلامت و دهکده گردشگری در ساری فراهم شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی نوبخت روز دوشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان بر لزوم فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز به منظور جلب و جذب بیشتر گردشگران در مازندران تاکید کرد و افزود: گردشگری سلامت می تواند ارزآوری و درآمدزایی بسیاری برای کشور به همراه داشته باشد و در صورت تحقق این مهم علاوه بر توسعه صنعت گردشگری، در بهبود شاخص های اجتماعی و اقتصادی نیز بسیار تاثیرگذار است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی نوبخت روز دوشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان بر لزوم فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز به منظور جلب و جذب بیشتر گردشگران در مازندران تاکید کرد و افزود: گردشگری سلامت می تواند ارزآوری و درآمدزایی بسیاری برای کشور به همراه داشته باشد و در صورت تحقق این مهم علاوه بر توسعه صنعت گردشگری، در بهبود شاخص های اجتماعی و اقتصادی نیز بسیار تاثیرگذار است.

وی اظهار کرد: مازندران به عنوان استانی گردشگر پذیر از ظرفیت های بسیار بالایی برای راه اندازی شهرک سلامت و دهکده گردشگری برخوردار است که در صورت فراهم کردن زیرساخت های توسعه و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود، می توان به دستیابی در اهداف از پیش تعیین شده در این بخش امیدوار بود.

وی در بخش دیگر سخنان خود، میزان تعهد در نظر گرفته شده در طرح جهش ملی مسکن در شهرستان ساری را 12 هزار و 120 واحد اعلام کرد و گفت: در دیدار هفته گذشته با وزیر راه و شهرسازی، بر لزوم احداث مسکن به عنوان یکی از عرصه های جدی در کشور تاکید شد و در همین راستا نیز هماهنگی، تعامل و همدلی تمام دستگاه های اجرایی ذیربط و بانک های عامل در ارایه هرچه مطلوبتر تسهیلات و خدمات لازم و ضروری است.

فرماندار ساری بر تاکید برطرف کردن ضعف های موجود در خدمت رسانی به شهروندان، برنامه ریزی جامع و راهبردی برای موضوع حمل و نقل و حل معضل و گره ترافیک مرکز استان، لزوم گسترش فضای سبز شهری، حمایت از کارآفرینان و توجه به موضوع دانش بنیان سازی امور در صنعت و کشاورزی، توجه ویژه به مبحث مدیریت بحران و تاب آوری شهری و استفاده از ظرفیت های علمی، فرهنگی و اقتصادی شهروندان، خاطرنشان کرد: تعدد مراکز تصمیم گیری و مداخله بی مورد برخی عافیت طلبان در امورات شهری از حمله مشکلات توسعه ای شهرستان ساری است.

نوبخت با بیان اینکه شناخت تکلیف، برنامه ها، عمل به تکلیف و انگیزه الهی و خدمت رسانی به مردم با هدف توسعه شهر ساری باید در اولویت کاری مدیران قرار گیرد، خاطرنشان کرد: خدمت رسانی بی منت به مردم شهرستان همچنان باید در دستور کار مسولان دستگاه های اجرایی باشد.

وی تصریح کرد: مسئولان دستگاه های اجرایی با تهیه و تدویت برنامه جامع و احصا مسائل باید برای حل و فصل مشکلات مردم تلاش شبانه روزی داشته باشند و از بهانه تراشی های مختلف دوری کنند.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به عملیات غرور آفرین و موشکی وعده صادق 2، آن را اقدامی به حق تاریخی و پاسخی دشمن شکن، پرصلابت و کوبنده جمهوری اسلامی به رژیم غاصب صهیونیستی توصیف کرد و افزود: عملیات عزتمندانه وعده صادق 2 نشان دهنده اوج اقتدار نظام اسلامی تحت رهبریِ عالمی حکیم بود و موجب شادی دل مردم، همه آزادیخواهان و سرافرازی و اقتدار نظام ایران اسلامی شد.

گردشگری سلامت یا health tourism که با عناوین "توریسم درمانی" و "توریسم سلامت" هم از آن یاد می شود، فرصتی بی نظیر برای کسب درآمدهای چشمگیر ارزی و توسعه اقتصادی است. بنا به گفته فعالان حوزه گردشگری سلامت، هر گردشگر سلامت دست کم سه برابر یک گردشگر عادی ارزآوری داشته و 2 برابر آنها شغل ایجاد می کند.

گردشگری سلامت (Health tourism) که گاهی با نام گردشگری پزشکی (Medical tourism) نیز شناخته می شود، از قرن های گذشته در کشورهای مختلف وجود داشته، اما در سال های اخیر به عنوان یک صنعت پویا و جذاب، مورد توجه قرار گرفته است. سفر به سایر کشورها یا شهرها برای بهره گیری از تجارت پزشکان و استفاده از چشمه های آب گرم یا دریاچه های نمک، لجن یا ماساژ طبی از جلوه های قدیمی گردشگری سلامت بوده که در طول تاریخ جریان داشته است.

مازندران در حوزه گردشگری سلامت از ظرفیت های بسیار مطلوبی برخوردار است و وجود 40 بیمارستان دولتی و خصوصی با فعالیت در زمینه های تخصصی پزشکی و درمانی بخشی قابل ملاحظه زیرساخت های موجود استان مازندران در حوزه گردشگری سلامت به شمار می رود. در کنار وجود چنین ظرفیتی در مازندران، هر یک از این بیمارستان ها طی سالهای اخیربا تزریق اعتبارات دولتی در گام های مختلف طرح "هتلینگ" در آنها اجرا شده است که در این طرح شکل و شمایل اتاق های بیمارستان متناسب با استانداردهای روز جهان بهسازی و ترمیم شد به طوری که این زیرساخت در برخی از بیمارستان ها باعث شده تا وضعیت ساختاری و ظاهر آنها بسیار متفاوت تر از گذشته شود.

استان مازندران حدود 2 میلیون و 400 هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و 700 هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است. این استان در مجموع حدود 54 درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

برخورداری مازندران از 2 هزار و 800 اثر تاریخی که با دیدن آنها هر انسانی را به عبور از دالال تاریخ استان مازندران می برد تا ببیند اجداد طبری این خطه از شمال کشور چه سرگذشتی و چه تاریخی داشته اند.

جدا از این داشته های طبیعی و تاریخی، وجود سه هزار و 671 روستا در دل طبیعت جنگلی و یا در نزدیکی سواحل دریا به زیبایی و جذابیت این استان افزوده است به طوریکه پایِ خیل عظیمی از مسافرانی که این استان می آیند به روستاها باز شده است و اقامت در شب در آن را تجربه کرده اند.

نظرات

captcha